Skip to main content
пр. Перемоги, 53 м. Харків, 61174 +38(057) 725-11-40, +38(057) 725-11-41

Всесвітній день обізнаності про шизофренію

Шизофренія — це важкий психічний розлад. Характеризується погіршенням сприйняття реальності та значною соціальною дисфункцією. Шизофренія найчастіше проявляється у вигляді слухових, зорових та інших галюцинацій, параної, марень, дивних маній чи дезорганізованістю мови й мислення. Це супроводжується значною соціальною або професійною дисфункцією.

Шизофренію не легко діагностувати. Розпізнати хворобу і поставити діагноз може тільки лікар-психіатр

Нагадуємо про важливі пакети Програми медичних гарантій за напрямом психіатричної допомоги, які є актуальними для пацієнтів із підозрою або встановленим діагнозом шизофренія:

Психіатрична допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах.

У цьому пакеті передбачено цілий комплекс медичних послуг, який включає в себе психіатричний огляд з метою визначення потреби у госпіталізації та формування індивідуального плану лікування та реабілітації. Також надається можливість отримання лікарських засобів відповідно до Національного переліку основних лікарських засобів.

Докладніше можна прочитати тут: http://surl.li/twjxf.

Психіатрична допомога дорослим та дітям, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами.

Така допомога розрахована на пацієнтів після завершення гострого перебігу хвороби та лікування в стаціонарі. Тобто пацієнт не перебуває у психіатричній лікарні тривало, лише протягом часу, необхідного для стабілізації стану. Після лікування гострого перебігу людина повертається додому, де за потреби нею буде опікуватися мобільна мультидисциплінарна команда.

Докладніше про пакет читайте тут: https://bit.ly/3V3SAyE.

Зверніть увагу. Якщо для початку необхідна консультація психіатра, то таку медичну послугу можна отримати безоплатно навіть без направлення. Для цього необхідно звернутися в той медичний заклад, який має договір із НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” та в якому працює психіатр.

Також нагадуємо про програму “Доступні ліки”, до якої включені лікарські засоби для лікування розладів психіки та поведінки. Первинно призначає ліки та виписує перший е-рецепт лікар-психіатр. Якщо схема лікування підходить, за наступними е-рецептами можна звертатись до свого сімейного лікаря. Докладніше про “Доступні ліки” читайте у посібнику “Гід по програмі “Доступні ліки” для пацієнта”: https://cutt.ly/Nw3aRn3b.

Джерело: НСЗУ для пацієнта


  • інформатор, реєстратори +38 (057) 725-11-40, 
    +38 (057) 725-11-41

  • приймальня директора +38 (057) 725-11-51

  • поліклініка №8 у соцмережах

  • © 2016- КНП «Міська поліклініка №8»  ХМР

  • пр. Перемоги, 53, м. Харків, 61174, Україна

  • E-mail: poliklin8@i.ua

При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання обов’язкове

Запись на прием
222