Структурні підрозділи
- ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ (ЦПМСД) ПОЛІКЛІНІКИ
- Амбулаторія №1 ЦПМСД
- Амбулаторія №2 ЦПМСД
- КОНСУЛЬТАТИВНО-ДІАГНОСТИЧНИЙ ЦЕНТР ПОЛІКЛІНІКИ
- Жіноча консультація
- Хірургічне відділення
- Неврологічне відділення
- Відділення відновного лікування
- Денний стаціонар
- Відділення мобільної паліативної медичної допомоги
- Рентген-діагностичне відділення
- Клініко-діагностична лабораторія
Як безпечно зберігати харчові продукти при відсутності світла
Терористи продовжують обстрілювати нашу енергетичну інфраструктуру, тож останнім часом вся країна потерпає від вимушених вимкнень електроенергії.
Зберігання харчових продуктів в таких умовах може бути викликом, особливо влітку, адже йдеться не просто про їхню свіжість, а й про безпеку для здоров’я.
Сьогодні нагадаємо, як краще зберігати їжу в умовах тривалих відключень електроенергії.
Сформуйте запас льоду. Тримайте кілька пакетів з льодом у морозильній камері. Це допоможе зберегти холод під час відключення електроенергії.
Підготуйте запас консервів і сухих продуктів. Запас продуктів, які не потребують охолодження (консервів, сухофруктів, круп та горіхів) допоможе підкріпитися, якщо світла не буде довше, ніж планувалось.
Розгляньте купівлю холодильних елементів. ЇХ можна тримати в морозильнику і пізніше використовувати в охолоджувальних боксах або термосумках.
Коли вимкнули електроенергію. Використовуйте лід та холодильні елементи Завдяки використанню сухого льоду тривалість зберігання продуктів може збільшитися до двох діб.
Коли світло повернулось.
- Продукти, які зберігаються при температурі вище 4 градусів понад дві години, можуть бути небезпечними.
- Викидайте продукти, які мають сумнівний запах або вигляд. Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність.
- Дотримуйтесь принципу «якщо є сумніви – викидайте».
Також рекомендуємо переглянути меню та раціон на користь швидкого, легкого і того, що не швидко псується. У літній період великою частиною харчування можуть стати овочі та фрукти, які можуть зберігатися і без холодильника. Страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти.
Дотримання таких кроків допоможе довше зберігати ваші продукти свіжими та безпечними навіть під час відключення електроенергії, а вам – їсти без ризиків для здоров’я.
Тримаймося!