Skip to main content
пр. Перемоги, 53 м. Харків, 61174 +38(057) 725-11-40, +38(057) 725-11-41

Як уберегтися від гострих кишкових інфекцій у спеку

Літо традиційно є періодом підвищеної захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ). Причиною виникнення ГКІ зазвичай є вживання недостатньо термічно обробленої їжі, неякісних харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках та у місцях несанкціонованої торгівлі.

Щоб уникнути кишкових інфекцій, дотримуйтеся простих правил:

  • купуйте харчові продукти в санкціонованих місцях і офіційних торгових мережах. Не купуйте харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;
  • мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі, дотримуйтесь чистоти на кухні;
  • ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;
  • доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С, не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;
  • зберігайте харчові продукти, дотримуючись температурного режиму та термінів придатності, вказаних виробником;
  • використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;
  • не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір, запах або якщо ви не впевнені у їх якості;
  • в умовах тривалої відсутності електроенергії, не вживайте харчові продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

Більше на сайті – https://tinyurl.com/vra559up

Джерело: Центр громадського здоров’я України

 


  • інформатор, реєстратори +38 (057) 725-11-40, 
    +38 (057) 725-11-41

  • приймальня директора +38 (057) 725-11-51

  • поліклініка №8 у соцмережах

  • © 2016- КНП «Міська поліклініка №8»  ХМР

  • пр. Перемоги, 53, м. Харків, 61201, Україна

  • E-mail: poliklin8@i.ua

При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання обов’язкове

Запись на прием
222
Перейти до вмісту